Horizon Atelier

Het Horizon Atelier is een filosofisch initiatief waarin artistieke projecten worden ontwikkeld en gemaakt die in het teken staan van ‘de mens en zijn ruimte’. Het project als geheel vormt een verhalende verkenning van ‘de horizon tussen de oren’. 

'De Horizon Tussen De Oren'

Je horizon, daar sta je altijd en onveranderlijk precies middenin. Maar: wijd open, of hij kon wel wat verbreed, nog een behoorlijk eind te gaan of het is vér achter de rug, je hebt je ergens naar toegedraaid of juist van afgekeerd – en dat dan letterlijk of in verbeelding, gedachteloos of bewust… Er bestaat werkelijk geen parameter te veel om te markeren waar je staat in het leven. Ruimte in de breedste (en diepste) zin; het is de bedding voor ons verhaal, de arena om richting te nemen. Hoe ‘zien’ wij onze horizon? 

Agenda

[ AFGELAST ] Zaterdag 21 maart 2020:
T
ijdens de Open Torendag in Amsterdam is het Horizon Atelier aanwezig bij Level Eleven. Lees meer >

Workshop

De horizon tussen je oren.
Wat weet jij over… jouw horizon?

Een vrij-toegankelijke workshop Maritieme Verbeelding tijdens (nautische / maritieme) evenementen, en voor groepen. 

Voor wie? En wat valt er in deze workshop te beleven? Lees hier meer >

Audioverhaal

De Leuvehaven.
Niemandsland, of ruimte van Iedereen?

Een audio-verhaal met persoonlijke insteek over hoe de Leuvehaven in Rotterdam zich als openbare ruimte zal gaan hernieuwen. 

In de afgelopen nazomer kwamen de eerste delen spontaan tot stand. Beluister ze hier >

Literaire fictie

In ontwikkeling:
Droefgeestige roman & een dichterlijke novelle.

Twee eigentijdse literaire verhalen, met levenskunst als gemene deler.

Hier wordt aan geschreven en geschaafd als de auteur even niet aan het werk of digitaal aan het knutselen is. Meer info >

Achtergrond

Het Horizon Atelier is een filosofisch project dat is ontstaan vanuit een fascinatie voor ‘de mens en zijn ruimte’; het project is gericht op inzicht- en ideevorming rond innerlijke oriëntatie. In studie, denk- en schrijfwerk en andere artistieke producties vormt het Horizon Atelier een verhalende verkenning van ‘de horizon tussen de oren’. 

In augustus 2019 ben ik gestart met de pre-master Philosophy of Humanity & Culture aan de Universiteit van Tilburg (deeltijd). In de aanloop naar een studie filosofie heb ik vanaf 2018 mijn inventarisatie van interessante bronnen bijgehouden op Instagram: @HorizonAtelierPosts over de projecten vind je op Instagram onder #HorizonAtelier.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem contact op met Iris Droog >