Horizon Atelier:

Open Torendag Amsterdam

HELAAS AFGELAST – Tijdens de Open Torendag in Amsterdam op zaterdag 21 maart is het Horizon Atelier aanwezig bij Level Eleven. 

Hier, op de 11e etage van de Zilveren Toren, honderd meter van het Centraal Station, heb je een schitterend 360-graden uitzicht over de stad… en nog verder! 

Meer informatie >

Uitzicht Level Eleven A'dam

Workshop

'De Horizon Tussen Je Oren'

Hoe vaar jij; gaat het je voor de wind? Of zit je aan de grond? …Onze taal staat bol van de nautische en maritieme beeldspraak. Beelden waarmee je vaak niet treffender kunt verwoorden hoe je zeilen staan.

De workshop van het Horizon Atelier is een luchtige ‘dieptepeiling’; een eenvoudig gedachten-experiment aan de hand van prikkelende vragen waarmee deelnemers van alle leeftijden aangesproken worden op hun persoonlijke verbeelding van de horizon. Wat weet jij over…. jouw horizon?

Verbeelding & inspiratie

De workshop ‘maritieme verbeelding’ is bedacht en ontwikkeld vanuit nieuwsgierigheid naar de zeggingskracht van maritieme beelden. Dit wordt in het Horizon Atelier onderzocht. Tegelijk brengt het de deelnemers inspiratie voor een niet-alledaagse blik op hun innerlijke reilen en zeilen. 

Inloop-atelier tijdens (nautische) evenementen 

De workshop wordt georganiseerd als levendig, vrij toegankelijk ‘inloop-atelier’ tijdens (nautische) evenementen. 

Workshop voor groep

Het Horizon Atelier is in te zetten als inspiratie-workshop voor een besloten groep. Het mooiste effect komt naar voren op een locatie met een breed uitzicht op de horizon: op een schip, eiland of (nabijgelegen) dakterras of toren.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de workshop ‘De horizon tussen je oren’? 
Neem contact op met het Horizon Atelier >

Horizon Atelier tijdens de Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen (september 2019) verzorgde het Horizon Atelier de workshop ‘De horizon tussen je oren’ in de vorm van een inloop atelier bij het Maritiem Museum Rotterdam. 

In de gezellige flextent op de kade bij het Maritiem Museum werden bezoekers door ons aangesproken op hun verbeelding van de zee: Hoe is het zicht vandaag? Is het nog ver? En, hoe heet je eerstvolgende haven…? Kortom, wat weet jij over… jouw horizon? Vanuit hun eigen ‘schip op zee’ deelden vele mensen van alle leeftijden hun antwoorden spontaan met ons, of schreven deze meer bedachtzaam op kaartjes, of op tafel.