Creatieve projecten NTR

Omroep NTR maakt programma’s rond kunst & cultuur, jeugd en informatie, ‘speciaal voor iedereen’. Het afgelopen decennium heb ik als communicatieadviseur, creatief producer en coordinator aan vele NTR-projecten gewerkt. 

Projectcoördinatie NTR Parade

Vanaf september 2016 kreeg de NTR-najaarspresentatie een vernieuwde opzet: de NTR Parade. Op verschillende plekken in en rond het gebouw zetten redacties van diverse programma’s een ludieke, sfeervolle presentatie neer rond de plannen voor het komend seizoen. Zo’n 200 genodigden – medewerkers en externe relaties- beleven de presentaties van onder meer Internet & Innovatie, Jeugd, Kunst & Cultuur, Drama en Documentaire in kleine groepen, om de route gezamenlijk af te sluiten met een feestelijke borrel. 

In opdracht van NTR Marketing & Communicatie organiseerde ik dit project i.s.m. producers en redacteuren de jaargangen 2016, 2017 en 2018. Naast het aandragen van creatieve oplossingen voor logistiek & presentatie coördineerde ik het project als geheel, van uitnodiging tot after movie.

NTR events & special projects (2012-2018)

Andere NTR-events waarbij ik het (creatief) projectmanagement én redactionele versterking verzorgde, waren onder meer: de NTR Challenge, twee jaargangen van De Geschiedenisleraar van het Jaar i.s.m. Rijksmuseum, alsmede van het ‘Het Gouden Oog’, de NTR Onderwijs Mediaprijs voor docenten, gecombineerd met de organisatie en productie van het NTR-programma binnen het Onderwijs Congres (editie Almere en editie Groningen), het documentaire-symposium van Het Uur van de Wolf tijdens het Nederlands Filmfestival in TivoliVredenburg. Ik deed de eindredactie voor twee edities Schooltv Magazine en coördineerde de hernieuwing van het Intranet van briefing tot lancering.


Publiciteit NTR-programma’s (2010-2011)

Verder verzorgde ik (ad interim en op projectbasis) reguliere publiciteitscampagnes rond NTR programma’s, waaronder Kunststof Radio & Mangiare!, Pinkpop, North Sea Jazz, de Avond van de Jonge Danser, Zo Raymann, De Dino Show, De Dokter Corrie Show, e.v.a.