Horizon Atelier:

Workshop

'De Horizon Tussen Je Oren'

Hoe vaar jij; ga je voor de wind? Of zit je aan de grond? …Onze taal staat bol van de nautische en maritieme beeldspraak. Beelden waarmee je vaak niet treffender kunt verwoorden hoe je zeilen staan.

De workshop van het Horizon Atelier is een luchtige ‘dieptepeiling’; een eenvoudig gedachten-experiment waarmee deelnemers van alle leeftijden aangesproken worden op hun persoonlijke verbeelding van de horizon. Wat weet jij over…. jouw horizon?

Verbeelding & inspiratie

De workshop ‘maritieme verbeelding’ is bedacht en ontwikkeld vanuit nieuwsgierigheid naar de zeggingskracht van maritieme beelden. Dit wordt in het Horizon Atelier onderzocht. Tegelijk brengt het de deelnemers, in een geheel op maat gesneden vorm, inspiratie voor een niet-alledaagse blik op hun innerlijke reilen en zeilen. 

Inloop-atelier tijdens evenementen 

De workshop wordt gegeven als levendig, vrij toegankelijk ‘inloop-atelier’ tijdens open dagen van havens, schepen, musea, eilanden en torens. Maar ook tijdens reguliere openingstijden van dit soort locaties voor publiek. De aanpak is CORONA-PROOF.

Workshop voor groep

Het Horizon Atelier is in te zetten als ‘feel good’ inspiratie-workshop voor groepen: helemaal geschikt voor alle leeftijden en iedere pluimage. Het mooiste effect komt naar voren op (of nabij) een locatie met een breed uitzicht op de horizon: op een schip, een eiland, dakterras of toren. Deze workshop is CORONA-PROOF.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de workshop ‘De horizon tussen je oren’? 
Neem contact op met het Horizon Atelier

Open Torendag Amsterdam

In maart 2020 zou het Horizon Atelier aanwezig zijn bij Level Eleven, tijdens de Open Torendag. Helaas werd het evenement om de bekende reden afgelast.

Intussen ontwikkelen wij een Horizon Atelier in hernieuwde vorm voor op hoogstaande en voortvarende locaties. Houd deze website in de gaten!

Uitzicht Level Eleven A'dam

Horizon Atelier tijdens de Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen (september 2019) verzorgde het Horizon Atelier de workshop ‘De horizon tussen je oren’ bij het Maritiem Museum Rotterdam. 

In de gezellige flextent op de kade bij het Maritiem Museum werden bezoekers door ons aangesproken op hun verbeelding van de zee: Hoe is het zicht vandaag? Is het nog ver? En, hoe heet je eerstvolgende haven…? Kortom, wat weet jij over… jouw horizon? Vanuit hun eigen ‘schip op zee’ deelden vele mensen van alle leeftijden hun antwoorden spontaan met ons, of schreven deze meer bedachtzaam op kaartjes, of op tafel.